Webshop

Handig: bestel vanop iedere plaats!

Bestel nu
BRESSEKIP MET 'VIN JAUNE' EN MORIELJES

BRESSEKIP MET "VIN JAUNE" EN MORIELJES


# Productcode Productnaam Hoeveelheid
1   Vin Jaune uit de Jura 20 cl
2 1682069 Hele Morieljes 300 g
3   Fijn zout 1 snuifje
4   Gemalen zwarte peper naar wens
5 12334563 Rode ui in snippers 1 handvol
6   Verse platte peterselie 1 handvol
7   Gevogeltejus 20 cl
8   Kerstomaatjes 100g
9 12277596 Vloeibare room UHT 30% VH 50 cl
10 12326838 Trio van gekonfijte wortelen in de boter 200 g
11 12311182 Ongezouten boter 20 g
12 12990676 Bressekip braadklaar 1 st

# Bereidingsstappen
1 De Bressekip aan elke zijde kleuren en kruiden.
2 De uisnippers glazig bakken.
3 De morieljes blancheren en bewaren.
4 Het worteltrio in blokjes snijden en bewaren.
5 De kerstomaten versnijden en bewaren.
6 Alle groenten snel sauteren en de gesneden peterselie toevoegen.
7 De wijn aan de kook brengen en voor de helft laten inkoken, de gevogeltejus en vloeibare room toevoegen en voor 1/3 laten inkoken.
8 De kip in een braadpan plaatsen, de groenten toevoegen en bedekken met de saus.
9 Toegedekt in de oven braden gedurende 35 min op 170°C.