Webshop

Handig: bestel vanop iedere plaats!

Bestel nu
GESMOORDE KALFSWANGETJES IN WINTERTOOI

GESMOORDE KALFSWANGETJES IN WINTERTOOI


# Productcode Productnaam Hoeveelheid
1 12275091 Nootje van kalfswang 1800 g
2   Kalfsfond 1 L
3   Xeresazijn 75 g
4   Zonnebloemolie 1 filet
5   Fijn zout 1 snuifje
6   Grof gemalen witte peper 1 snuifje
7 1682082 Uisnippers 150 g
8 1682169 Look in stukjes 30 g
9   Venkel 50 g
10   Verse tijm 1 takje
11   Laurier 1 blaadje
12 1681686 Sjalot versneden naar wens
13 1682064 Cèpes dop (diam. 2 à 4 cm) 500 g
14 12183063 Andoornknolletjes 500 g
15 12298384 Butternutflan 10 g

# Bereidingsstappen
1 Daags tevoren de kalfswangen ontdooien in de koelruimte.
2 De uien, look en venkel schillen en versnijden.
3 De oven voorverwarmen op 150°C
4 De cèpes en andoornknolletjes blancheren, laten afkoelen en bewaren.
5 De olie opwarmen in een stoofpan.
6 De wangen kruiden en aan elke zijde aanbakken.
7 De wangen in een braadpan leggen.
8 De stoofpan deels ontvetten en de uien, look en venkel doen kleuren.
9 De kruidengarnering toevoegen aan de wangen.
10 De stoofpan blussen met Xeresazijn en er de kalsfond aan toevoegen.
11 Tijm en laurier toevoegen.
12 Aan de kook brengen en over de kalfswangen gieten.
13 De cèpes (in 2 gesneden) en andoornknolletjes toevoegen aan de wangen.
14 De braadpan afdekken en gedurende ongeveer 2u30 in de oven bakken.