Webshop

Handig: bestel vanop iedere plaats!

Bestel nu
VELOUTÉ VAN BUTTERNUT MET GEBAKKEN FOIE GRAS

VELOUTÉ VAN BUTTERNUT MET GEBAKKEN FOIE GRAS


# Productcode Productnaam Hoeveelheid
1 12258558 Escalopes van foie gras van eend 5 st
2 12317320 Butternutblokjes 500 g
3 1682082 Uisnippers 100 g
4   Groentebouillon 400 ml
5   Gemalen muskaatnoot 2 g
6 12277596 Vloeibare room UHT 30% vet 12 cl
7   Guérandezout 1 g

# Bereidingsstappen
1 De butternutblokjes bakken met de uien en de helft van de groentebouillon, kruiden.
2 De groenten direct in de kookpot fijnmixen en geleidelijk de andere helft van de bouillon toevoegen tot de gewenste dikte.
3 De room toevoegen en bijkruiden indien nodig.
4 De foie gras bestrooien met maïzena et bakken zonder toevoeging van vetstof, hetzij in een pan met antikleeflaag, hetzij op de plancha. Na het bakken op een vel keukenpapier leggen.
5 De soep opdienen met de foie gras, gekruid met wat peper van de molen en Guérandezout.
6 Vergezellen van een potje broodkorstjes.
7 Tip van de chef: u kunt vlak voor het serveren een streepje gevogeltejus of hazelnootolie toevoegen. Reken 20 à 24cl soep per persoon.